آسانبر گستر دماوند

اجرای بالابر ساختمانی در صنعت آسانسور

اجرا و فروش انواع آسانسور

زمان مطالعه 1 دقیقه

اجرای بالابر ساختمانی در صنعت آسانسور

با انواع بالابر ساختمانی در صنعت آسانسور آشنا شوید. در این مقاله نکاتی از بالابر برقی، بالابر ساختمانی برقی و … برای شما آمده است. به دلیل وجود تجهیزات بسیار سنگین در صنعت آسانسور نیازمند وسایلی هستید که بتوان با نیروی کمتر و فشار کمتر به عضلات و استخوان ها، انواع بار های سنگین را جابه جا کنید. در صنعت آسانسور همه تجهیزات سنگین اند و جابه جایی آن ها نیازمند رعایت نکات ایمنی و اصول جابه جایی و همچنین آشنایی با لوازم انتقال بار است.

اگر می خواهید در صنعت آسانسور کششی یا هیدرولیک موفق باشید، می بایست با تجهیزات پیشرفته آشنایی کامل داشته باشید و همچنین سعی کنید که این تجهیزات وسایل را تهیه کنید تا در هنگام نصب آسانسور به راحتی از آن ها استفاده کنید و آسیب کمتری به بدن خود بزنید بنابراین انتخاب درست تجهیزات باربری، نگهداری ایمن و شناخت خطرات و حوادث مرتبط با جابجایی بار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از سوانح خطرناک دارد.

امروزه نصاب های آسانسور از تجهیزاتی همچون جرثقیل ها و بالابر برقی و دستی برای انتقال سریع و ایمن بار استفاده می کنند. از انواع بالابر ها برای جابه جایی بار در آسانسور استفاده می شود که در ادامه شما را با آن ها آشنا خواهیم کرد.

نکته طلایی برای جابجایی بار

طناب های کنفی (ریسمان) و نایلونی برای جابه جایی بار ممنوع است. بنابراین از اسلینگ ها که شامل سیم بکسل، زنجیر، تسمه های مصنوعی یا مش های فلزی استفاده می شود.

چگونه اسلینگ مناسب انتخاب کنیم؟

برای آنکه اسلینگ مناسبی انتخاب کنید به مواردی باید دقت کنید:

* اندازه
* وزن و شکل
* دما مکان
* حساسیت بار و محیطی که در آن جا به جایی بار شکل می گیرد.

بالابر چیست و از چه وسایلی تشکیل شده است؟

بالابر وسیله ای می باشد که برای بلند کردن بار به صورت عمودی در ارتفاع های مختلف استفاده می شود و برای این کار از وسایلی که درون بالابر استفاده شده است مانند : درام، چرخ، سیم بکسل یا زنجیری که به دور آن ها پیچیده و توسط نیروی دستی یا برقی و یا پنوماتیکی کمک می گیریم تا بار را به ارتفاع و مقصد مورد نظر برسانیم. این بالابر در انواع مختلفی وجود دارد که در ساختمان ها و ساخت و ساز بیشتر کاربرد دارد. از جمله این بالابرها عبارت اند از:

* بالابر برقی
* بالابر ساختمانی دستی
* بالابر هیدرولیکی
* بالابر نفربر
* بالابر پله

نکته مهم: به هیچ عنوان بدون آزمایش اولیه و عدم اطمینان از صحت و درستی بالابر یا جرثقیل از آن ها استفاده نکنید.

انواع بالابرها برای جابه جایی بار در آسانسور

بالابرهای دستی :

۱- قرقره زنجیر دستی

۲- تیرفور یا تیفور (tifor)

قرقره زنجیر دستی
برای آنکه در ارتفاع کوتاه باری را انتقال دهید، می توانید از قرقره زنجیر دستی استفاده کنید. طریقه عملکرد دستگاه این طور است که با کشیدن زنجیر به صورت دستی بار جابه جا می شود. زنجیر این قرقره باید به طور همیشگی کنترل شود و همچنین آن را روغن کاری کنید. اگر چنانچه زنجیر دارای ایراد های زیر بود می بایست هرچه سریع تر آن را تعویض نمایید:

* تابیدن و پیچیدگی

* ترک های مویی داشته باشد

اجزای انواع بالابر عبارتند از:
قلاب بالا و قلاب پایین / پلاک مشخصات / ضامن ایمنی/ چرخ دستی / ترمز زنجیر بار / زنجیر دستی / پلاک هشدار دهنده / بدنه

تیرفور یا تیفور (Tifor)
بالابر کاملا به صورت دستی عمل کرده و جزو بالابر های رایج می باشد. این وسیله یک بالابر است که با اهرم فلزی و سیم بکسلی که دارد می توان بار را به صورت دستی و پیوسته در دو جهت عمودی و افقی و سطوح شیب دار در مسافت ها و مساحت گوناگون توسط سیم بکسلی به طول نا محدود استفاده کرد.

نکته مهم: همیشه از صحت تیفور مطمئن شوید و از ظرفیت کارکرد آن اطمینان حاصل کنید و سپس شروع به کار کنید.

انواع بالابر برقی یا موتوری :

این نوع بالابر یعنی بالابر برقی نوع دیگری از بالابرها هستند که نیازی به نیروی بازو نیست و این موتور الکتریکی است که با تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی، کمک می کند تا بارها از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل شوند. برای جابه جایی سریع بار و به صورت مداوم و تکراری با مقدار وزن های مختلف و همچنین سرعت های متفاوت از بالابرهای برقی استفاده می کنند.

کنترل بالابر برقی توسط صفحه کلید آویزان (کنترل با سیم ) انجام می پذیرد که با شستی های حرکت و ایست و تغییر جهت کار می کنند. در بالابر ساختمانی از موتور برقی و هیدرولیکی نیز استفاده می شود. بالابر هیدرولیکی عملکرد بهتری را نسبت به برقی دارد.

نکات بسیار مهم در خصوص حمل بار با بالابر ساختمانی

هنگام استفاده از بالابرها درون چاه آسانسور می بایست تمامی علائم هشدار دهنده نصب شده باشد. هیچ کس نباید وارد چاه آسانسور شود و می بایست نصاب و تکنسین های فنی آسانسور درب های طبقات را از بیرون کور کنند تا کسی به داخل راه نیابد و خطری جان او را تهدید نکند. محلی که به آن بالابر را وصل می کنید باید بتواند وزن بالابر و بار را تحمل کند. بسیار دقت کنید که در جایی که از سیم بکسل و زنجیر استفاده می کنید، مکان های تیز وجود نداشته باشد تا آسیبی به تجهیزات شما نرساند.

هشدار:

به هیچ عنوان از دو بالابر زنجیری (دستی یا موتوری) برای انتقال یک بار استفاده نکنید، همیشه از یک بالابر برای فقط یک بار استفاده کنید و بهتر است که زمانی از دوبالابر به طور همزمان استفاده شود که تمام هر کدام از بارها بر روی یک بالابر باشد.

امروزه در شرکت های پیشرفته پس از اتمام کار سازه و آهنکشی برای بردن موتور و دیگر وسایل به موتور خانه آسانسور در همان چاه آسانسور بالابرهایی را راه اندازی می کنند که ساخته شده توسط همان شرکت است و به طور انحصاری برای همان ارتفاع چاه آسانسور طراحی شده است.

بهتر است بالابر هایی که استفاده می کنید دارای گاورنر و ترمز ایمنی باشد که در صورت بروز حوادث خطرناک و یا سنگین بودن بیش از حد بار و سرعت گرفتن بالابر هیدرولیکی، آن ترمز ایمنی عمل کرده و از بروز هر گونه حادثه جلوگیری کند. اگر هنگام جا به جایی بار و استفاده از سیم بکسل یا زنجیر، سطوحی که از آن می بایست عبور کنند تا جا به جایی شکل بگیرد دارای سطوح نوک تیز و خطرناک بودند، بهتر است که از لایه های پلاستیکی برای پوشش و عایق کردن زنجیر و سیم بکسل های مخصوص بالابرهای دستی و برقی آسانسور استفاده شود، تا ایمنی کار بسیار بیشتر شود و جان نصاب ها و کارگر های آسانسور و کارگاه به خطر نیوفتد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.